Sensi (in Nederland)

Ras: 
Kruising Galgo
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
2016
Locatie: 
is in Nederland
Bijzonderheden: 
heeft een beperking
Status: 
Geplaatst
Plaatsingsdatum: 
09-05-2018

Sensi is in zeer slechte conditie gevonden in een put, en toen terecht gekomen in een asiel in Catalonië. Inmiddels is ze in Nederland, en zoekt ze via stichting Prozus een fijn thuis.

Sensi is een ontzettend grappig hondje om te zien. Ze weegt 20 kg en is 45cm hoog. Met haar grote onschuldige bruine kijkers, haar hangoren en lijfje dat niet helemaal lijkt te passen bij haar kop is zij een opvallende verschijning. Toen Sensi in Nederland aankwam was zij heel timide en angstig, maar in de afgelopen weken heeft zij al grote stappen gemaakt. Alles is nieuw voor haar, maar we zien dat haar nieuwsgierigheid het regelmatig wint van haar angst. Soms komt er een echte avonturier in haar boven en verkent ze de wereld met een open blik en veel enthousiasme. Zij vindt dan allerlei dingen in huis (plinten, knuffeltjes, kartonnen doosjes) die zij trots komt laten zien en gaat buiten haar neus achterna bij het ruiken van nieuwe en onbekende geurtjes. Er zijn ook momenten (wordt steeds minder) dat ze weg kruipt in een hoekje en je haar beter even met rust kan laten.

Met de honden uit het gastgezin kan Sensi prima overweg, al heeft ze de eerste dagen wel even de kat uit de boom gekeken. Maar nu speelt ze al met ze! Zo snel weet dit sensitieve meisje zich aan te passen als ze voelt dat ze liefde krijgt, veilig is en er geen tijdsdruk is. En met de katten uit het gastgezin? Daar loopt ze liever met een boog omheen.

Sensi is een bijzonder hondje dat met de juiste mensen naast zich de wereld verder kan gaan ontdekken. Hopelijk kan zij zich dan ontpoppen tot een speels hondje, alhoewel zij altijd wel haar rugzakje bij zich zal hebben. We zijn voor haar op zoek naar iemand met een zachte, maar wel consequente hand.
Sensi bleek Leishmania, Ehrlichia en Anaplasma te hebben. Voor die laatste twee is ze inmiddels behandeld. Voor de Leishmania zal ze medicijnen blijven gebruiken, ook is het belangrijk dat haar nieuwe baas regelmatig haar bloed laat controleren (bijv. 1x per jaar). Op onze website onder het kopje 'adoptie/Middellandse zeeziekten' kunt u meer lezen over Leishmania.

Kom gerust eens kennismaken met Sensi bij het opvanggezin, waar ze sinds 27-12-2017 verblijft.

Meer informatie en persoonlijk advies:
Telefoonnummer: +31 (0) 6 55 74 00 67
E-mailadres: info@prozus.org
Website: www.prozus.org

Contactpersoon voor dit dier: