Quinn (in Nederland)

Ras: 
Mastin espagnol
Geslacht: 
Reu
Geboortedatum: 
1-11-2015
Locatie: 
is in Nederland
Status: 
Geplaatst
Plaatsingsdatum: 
22-03-2018

Quinn is een prachtige witte Mastin mix waar wij helaas een ander huis voor moeten zoeken in verband met veranderde persoonlijke omstandigheden van de huidige adoptanten. De volgende beschrijving is gemaakt door zijn huidige baasjes die erg veel van hem houden.

Quinn is zowel binnen als buitenshuis een rustige hond. Hij is wat terughoudend naar onbekende mensen en dingen maar raakt hier wel snel aan gewend.  Bekende mensen begroet hij altijd dolblij. Quinn is met andere honden heel sociaal en ingetogen. Afhankelijk van de andere hond is hij blij, rustig of geduldig. Als de andere hond geen contact wil negeert hij hem. Op straat wil hij aan de riem wel eens naar honden toe trekken maar dit los je op door even stil te staan of een klik geluid te maken. Het is belangrijk rekening te houden dat hij kan schrikken van verkeer. Daarom altijd kort houden langs drukke wegen. 
Hij luistert verder buiten erg goed. Hij loopt netjes aan de riem voor naast of achter je.
Katten vindt Quinn voornamelijk eigenaardig, ze wekken zijn interesse en hij wil ze graag van dichtbij wilt bekijken. Als de kat hem niet moet, blijft hij ook uit de buurt van de kat. Als ze elkaar hebben leren  kennen, kan hij zelfs onder Quinn door lopen zonder dat Quinn hier wat mee doet, of kopjes geven.  De kat hoort er dan bij voor hem. Quinn heeft geen jachtinstinct, hij gaat niet achter de vogels aan.

Kinderen zal hij,  net zoals andere vreemde mensen,  eerst moeten vertrouwen voor hij ze begroet met blijheid en liefde. Maar een kind dat hem goed behandelt kan verzekerd zijn van een maatje die alles leuk vindt wat ze met hem doet. 

Hij houdt erg van spelen, niet zozeer met speeltjes maar vooral met ons. Hij past zijn spel aan afhankelijk met wie hij speelt. Hij houdt echt rekening met je. Heel soms vindt hij een grote stok erg leuk. Buiten stoeien als hij de ruimte heeft is nog het leukst. Ook hier houdt hij altijd rekening met je.
Quinn blijft een Mastin. Een rustige geduldige, intelligente soms wat lompe hond,  die zijn stem maar zelden laat horen. Gekke buien zijn vrij zeldzaam maar des te leuker.
Handgebaren zijn voornamelijk binnen al voldoende om Quinn duidelijk te maken wat je van hem wilt. Alles is hem geleerd zonder harde hand of zonder streng te hoeven zijn en binnen hele korte tijd. Hij pakt dingen snel op, waaronder ook jouw dagritme. Hij weet al snel wanneer je wekker gaat en wanneer je weg gaat. Ondanks dat Quinn heel goed alleen kan zijn voor lange perioden, is hij niets liever bij je in de buurt. Het is een tevreden en dankbare hond.

Bent u de nieuwe fantastische baas voor deze grote witte ijsbeer?

 

Contactpersoon voor dit dier: