Noushka (in Nederland)

Ras: 
kruising
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
ongeveer 2009
Locatie: 
is in Nederland
Bijzonderheden: 
is al wat ouder
Status: 
Geplaatst
Plaatsingsdatum: 
04-01-2018

Mooie Noushka komt uit een asiel in Roemenië, waar ze geen enkele kans maakte om geadopteerd te worden.

Ze is op straat gevonden, waar ze rond zwierf en heeft een half jaar in het asiel gezeten. Omdat deze hond is niet opvalt tussen 150 andere honden hebben we haar een kans willen geven en nu is ze in de opvang in Nederland waar u kennis met haar kan maken.
Ze heeft duidelijk een baas gehad voor ze ging zwerven, ze houdt je goed in de gaten bang dat ze je kwijt raakt. En als je haar roept komt ze gelijk aan rennen en volgt je op de voet. Ze is heel baasgericht.

Ze houdt van kroelen en tijdens het wandelen trekt ze niet aan de lijn en valt niet uit naar andere honden, ze is dan neutraal in haar reactie. Ze begroet soms ook een andere hond, maar we merken dat ze het spannend vindt als er heel veel honden tegelijk in het bos zijn.
Dan gaat ze kwijlen en blijft heel dicht bij haar opvangvrouwtje lopen om wat steun te zoeken.

Ze woont nu samen met andere honden en katten en dit gaat, na wat begeleiding in het begin, nu goed. 
Nouska is wel zeer gesteld op aandacht en om die reden denken wij dat zij het gelukkigst zal zijn in een niet al te grote roedel, dus met met één andere hond of kat.  
Vlak na haar aankomst bij het gastgezin reageerde ze wat beziiterig op haar eten en op de aandacht. Eigenlijk niet zo gek omdat ze dit waarschijnlijk ernstig tekort is gekomen. Maar wel belangrijk voor de nieuwe baas om hier rekening mee te houden en Nouska hierin te begeleiden.
Ze heeft echt een paar weken nodig om wat rustiger te worden.

Kunt u haar die gouden mand met veel liefde en aandacht geven?

Hieronder ziet u een filmpje van de tijd dat ze nog in het asiel zat en daarna een fillmpje van hoe goed ze kan zwemmen, dan is het net een ottertje.

Update 22 september 2017

Lieve  Nous  is nu 3 maanden in Nederland in de opvang. Wat eerst een lastig hondje leek, is nu veranderd in een kroelkont die kusjes geeft, en je stralend aan kijkt als je haar aanhaalt.  Buiten benadert ze andere honden rustig en met een zwaaiend staartje. Soms waagt ze het om zelfs te gaan spelen.

Op haar korte pootje jaagt ze al blaffend  achter de vogels aan die ze natuurlijk nimmer zal vangen, maar een lol dat ze er in heeft. En het houdt haar lekker bezig,
Thuis kan ze je vol enthousiasme begroeten, maar ze kan ook rustig in haar mand gaan liggen en je volgen met wat je doet. Het allerliefst zit ze naast je op de bank.

Ze kan enkele uren alleen thuis zijn en blaft niet als er gebeld wordt. Ofwel ze wordt steeds perfecter als huishond,

Deze dame op leeftijd heeft een naar verleden en des te meer verdient ze een goed plekje met geweldig personeel. Van haar schoonheid moet ze het niet hebben, maar het is een hondje met een karakter, ze kruipt langzaam je hart in als je haar daar de kans voor geeft. Wie oh wie heeft het geduld, de tijd, en liefde om deze geweldige kanjer haar gouden mandje te geven? Met de katten van haar opvangadres gaat ze nu goed om en wij denken dat een rustige andere hond ook geen probleem is. Alleen met eten kan ze best even apart gezet worden. We plaatsen haar niet in een gezin met kleine kinderen.

Contactpersoon voor dit dier: