Penny

Ras: 
Bodeguero mix
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
1-1-2014
Locatie: 
is nog in Spanje
Bijzonderheden: 
heeft een beperking
Status: 
Geplaatst
Plaatsingsdatum: 
17-03-2018

Penny is een lieve Bodeguero mix van ongeveer 4 jaar oud. Dit ras is vrij onbekend in Nederland en zal ons snel doen denken aan een Jack Russel, maar de gelijkenis houdt bij het uiterlijk echt op. Een Bodeguero is namelijk veel rustiger van aard. Op deze site kunt u meer informatie over dit ras vinden: https://www.bodeguero.nl/

Ze is in Spanje midden in een veld gevonden door een paar kinderen. Ze vonden haar net op tijd want ze ging bijna dood aan een vergiftiging. Na een week bij de dierenarts was het gevaar geweken en haar leven gered. Het is een aanhankelijk, vrolijk en gezellig hondje. Ze gaat goed met zowel teefjes als reuen, maar lijkt de voorkeur te geven aan menselijk gezelschap. Penny is een actief hondje, maar heeft niet heel veel beweging nodig. Ook gaat ze goed om met katten en kinderen. Ze is 40 cm hoog en is op dit moment iets te zwaar. Penny heeft, toen ze ziek was, in diverse gastgezinnen gezeten en hier was ze zindelijk.

Penny heeft niet echt jachtinstinct, hooguit wil ze op muizen jagen. Ze is aanhankelijk en knuffelt graag. Echt een gezellige huishond. Bij Penny is Leishmania geconstateerd. Hiervoor wordt zij behandeld met medicijnen die goed aanslaan. Leishmania wordt veroorzaakt door zandvliegjes in Spanje en is niet besmettelijk. Op onze website staat meer informatie onder het kopje Middellandse zeeziekten. Met medicatie is Leishmania goed onder controle te houden, wel is het belangrijk dat haar nieuwe eigenaar haar bloed regelmatig laat controleren.

Valt u voor haar leuke kopje en haar grappige gestippelde vacht?

Contactpersoon voor dit dier: