Jalisco (in Nederland)

Ras: 
Podenco
Geslacht: 
Reu
Geboortedatum: 
2016
Locatie: 
is in Nederland
Status: 
Externe bemiddeling

Deze prachtige chocoladebruine Podenco is een intelligente, speelse en lieve podenco. Hij is 38 cm hoog en heeft een geweldig fijn karakter. Jalisco woont bij een van onze pleeggezinnen in Nederland en is op zoek naar zijn gouden mand. Over het verleden van Jalisco weten we eigenlijk niets. Wat we wel weten is dat hij een erg mensgerichte hond is. In de shelter gaf hij absoluut de voorkeur aan het gezelschap van de tweevoeters. Het gezin waar Jalisco nu woont laat weten dat hij inderdaad het liefst bij hen is en het heerlijk vindt om bij ze te liggen. Hij kan met katten, 's nachts slaapt hij samen met de hond en de kat van het pleeggezin op bed. Hij heeft geen problemen met autorijden. Ook gedraagt hij zich keurig wanneer er konijnen op zijn pad komen. Honden die niet bij de roedel horen zijn nog erg spannend. Hier gaat hij het liefst met een boog omheen. Wanneer honden toch op hem afkomen, neemt hij een lage houding aan en blaft om aan te geven dat hij er niet van gediend is. Zijn toekomstige eigenaar zal hem hierin nog moeten begeleiden.

Voor Jalisco zoeken wij een actieve, duidelijke en positief ingestelde adoptant, die het leuk vindt om hem op fysiek en mentaal vlak uit te dagen. Een andere rustige hond hoeft geen probleem te zijn voor hem, maar een grote(re) roedel is niet aan hem besteed. Met een bal spelen is echt het favoriete spelletje van Jalisco. Kleine (drukke) kinderen vind hij eng, met grotere kinderen heeft hij niet zoveel problemen. Zoekt u een leergierige en aanhankelijke hond waarmee u door dik en dun alles kunt delen? Dan heeft u aan Jalisco een wereldhond! Zijn pleegmoeder is ook heel enthousiast over hem.

Update van zijn pleegmoeder:

Jalisco is lekker onderzoekend, speels en aanhankelijk maar hij moet nog een klein beetje wennen aan de buitenwereld. Niet zo vreemd want de eerste twee jaar van zijn leven heeft hij in een asiel geleefd, hij leert snel en doet het al goed! Hij is ongelofelijk zachtaardig en heel erg baasgericht, luistert goed, is heel intelligent en erg gevoelig. Andere honden zijn nog een beetje eng. Het duurde eventjes voor hij ging begrijpen wat zindelijkheid is en in een nieuw gezin zal hij daar mogelijk ook weer even aan moeten wennen.

Jalisco is niet aan een bench gewend, maar samen met onze andere hond kan hij al prima alleen zijn en hij is klaar voor zijn eigen gouden mandje. Hij is een vriendje voor het leven, knuffelig, aanhankelijk en gezellig, een echte hartendief! Jalisco komt in een voor hem vreemde omgeving terecht als hij geadopteerd wordt en zal aan veel moeten wennen. Leest u hier meer over dat proces.
Heeft u interesse in deze hond? Mailt u dan naar hond@greyhoundsrecue.nl