Chester

Ras: 
mix
Geslacht: 
Reu
Geboortedatum: 
10-12-2013
Locatie: 
is nog in Spanje
Bijzonderheden: 
heeft een beperking
Status: 
Adoptie

Deze grote zwarte goedzak is al van kleins af aan in het asiel van Plasencia. Hij is gevonden met zijn broertjes. Onder andere met zijn tweelingbroer Guus. Hij is inmiddels geadopteerd in Nederland. Nu zoeken we voor deze lieverd ook een fijn huis. Het is altijd mogelijk om even met Guus in Nederland kennis te maken zodat u weet wat voor hond u adopteert. Guus lijkt als twee druppels water op Chester!

Chester is een grote hond van 65 cm hoog en 28 kilo zwaar. Hij gaat goed met andere honden, katten en kinderen. Natuurlijk is hij sterk, maar zijn broer Guus laat hier in Nederland al zien dat er geen greintje kwaad in zit.

Net als zijn broer Guus heeft ook Chester Leishmania. Op dit moment wordt hij hiervoor behandeld. Leishmania is een ziekte die wordt overgebracht door de zandvlieg. Nadat de hond positief getest is, wordt gestart met een tablettenkuur, dat de symptomen doet verminderen. Om de ziekte onder controle te houden, blijven sommige de tablettenkuur gedurende hun hele leven gebruiken zonder nadelige gevolgen. De onderhoudsmedicatie is slechts 1 pilletje per dag. We verwachten dan ook dat Chester met deze ziekte en de juiste medicatie nog een heel normaal, fijn en lang leven kan hebben.  Wel is het zaak dat de nieuwe eigenaar ieder jaar een bloedtest laat doen.

Met Guus gaat het na de kuur ook heel goed. Op de filmpjes zie je Guus lekker in het park. Aan zijn glanzende vacht te zien is hij gezond!

Wie geeft deze leuke Chester een mooi leven, zodat hij net als zijn broer Guus gelukkig kan zijn?

Contactpersoon voor dit dier: