Pistola (in NL)

Ras: 
kruising Basset of Sabueso
Geslacht: 
Reu
Geboortedatum: 
5-7-2016
Locatie: 
is in Nederland
Status: 
Adoptie

Voor deze leuke puber zoeken we een baas met ervaring met jachthonden die hem verder wil gaan begeleiden. Een huis met een tuin en een andere stabiele hond zou voor hem erg goed zijn. Pistola is een prachtige ruwharige kruising, waarschijnlijk met een Sabueso (een Spaanse jachthond), Brak of een Basset. Hij is 57 cm hoog en weegt ongeveer 25 kilo. Hij is in Spanje op straat gevonden, hoewel hij nog erg jong is heeft hij het daar waarschijnlijk niet makkelijk gehad. Pistola is heerlijke puber die nog van alles zal moeten leren. Hij verblijft op dit moment in een gastgezin met meerdere honden. Pistola is in de basis een hele lieve en vriendelijke hond, maar heeft wel opvoeding nodig op dit moment. Hij probeert zijn baasjes af en toe uit, maar laat zich met duidelijke leiding prima begrenzen. Zodra hij in de gaten heeft dat je meent wat je zegt en uit straalt, wordt hij veel rustiger.
Gelukkig is er de afgelopen weken al flink met hem getraind met aan de lijn lopen en zindelijk worden. Hij is aanhankelijk en kan goed met andere honden overweg. Katten vindt hij maar vreemde wezens.

Pistola vindt het nu nog lastig om alleen te zijn. Dit zal opgebouwd moeten worden. Ook hier wordt in het gastgezin aan gewerkt.
Pistola is een hond die het heerlijk vindt om actief bezig te zijn. Bijvoorbeeld met jachttraining en speurwerk. We denken dat Pistola vanwege zijn onstuimigheid eventueel beter geplaatst kan worden bij wat grotere kinderen.

Welke ervaren baas vindt het leuk om met Pistola te gaan trainen en hem verder te begeleiden?

Contactpersoon voor dit dier: