Dafne (in NL)

Ras: 
Herder kruising
Geslacht: 
Teef
Geboortedatum: 
27-7-2016
Locatie: 
is in Nederland
Status: 
Adoptie

Dafne is een prachtige herderdame van ongeveer 1,5 jaar oud, ze is 54 cm hoog en weegt 16 kilo. Ze zwierf in Spanje op straat rond toen de politie haar vond, die hebben haar naar het asiel in Spanje gebracht.

Sinds half maart zit Dafne in een gastgezin in Nederland. Ze noemen haar Tosca, een naam waar ze erg goed naar luistert.
Tosca is een vrolijke en nieuwsgierige knuffelhond. Soms gedraagt ze zich nog echt als een pup en kan ze wat onstuimig zijn. Ze is een erg slim hondje dat dol is op spelen en snel leert. Ook in sociaal opzicht is ze slim: ze kan goed met andere honden, katten en kinderen. In haar gastgezin kan ze waaks reageren als ze een vreemd geluid hoort. Na kort geblaf is ze meestal snel weer stil. Tosca is met haar 16 kilo klein voor een herdermix. Ze is slank gebouwd met stevige poten. Haar vacht ziet er gezond uit en verzorgd uit en ook haar gebit verkeert in goede staat. Ze is een hond die zichzelf goed kan vermaken met speeltjes, ze is dol op kauwen en knagen (bij haar gastgezin verblijft ze daarom 'snachts nog in een bench). Ze is altijd benieuwd waar de baas mee bezig is en loopt dan als een schaduw achter je aan. " Samen" in de tuin werken of lekker op stap vindt ze dan ook heerlijk.
Tosca is een prima hond voor een gezin waar al andere honden of katten aanwezig zijn. Ze heeft wel echt een baas nodig die met zachte hand de leiding neemt. Hoewel Tosca goed luistert, wil ze nog wel eens ondeugend zijn en de grenzen opzoeken. Een kleine stemverheffing of strenge blik is echter voldoende om haar weer bij te sturen. Zoals altijd is consequent zijn hierbij heel belangrijk.

Bent u de herder liefhebber die een warme mand voor haar heeft klaar staan?

Contactpersoon voor dit dier: